Kávészünet pszichológussal

Kávészünet pszichológussal

Mit gondolsz a gyógyszeres kezelésről?

2016. március 23. - Börcsök Gyöngyi

askfmkerdes2.png"Szia! Mit gondolsz a gyógyszeres kezelésről? Mármint tudom hogy pl.: Amerikába előszeretettel tömnek mindenkit gyógyszerrel. Személyes tapasztalatom alapján viszont, a lehető legkisebb dózist adják, és inkább a pszichoterápiát helyezik előtérbe (mármint ezt itthon Magyarországon."

Itthon sok gyógyszerfüggővel találkoztam már, akiket nem világosítottak fel arról, hogy a gyógyszeres kezelés a pszichoterápiás kezelésekkel együtt hatékony. Én úgy gondolom, hogy vannak olyan esetek, amikor elkerülhetetlen a gyógyszeres kezelés (pszichózisok), más esetekben pedig növelheti a pszichoterápia hatékonyságát is (pl. depresszió), de végleges megoldást az antidepresszáns vagy szorongásoldó önmagában nem nyújt.

Tényleg nincs akkora hangsúly a gyógyszeres kezelésen, mint USA-ban, ugyanakkor nem is annyira elterjedt, hogy az emberek terápiára járnak. Magyarországon a felnőtt pszichoterápiás ellátás romokban hever. Igen sokan nem tudják maguknak megengedni a magánrendelést, így csak a gyógyszeres flakont pattintják fel. Ez azonban hosszabb távon költségesebb a személynek és országnak egyaránt...

 

Az Ask.fm oldalon, névtelenül feltett kérdések kerülnek a blog bejegyzései közzé.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaveszunetpszichologussal.blog.hu/api/trackback/id/tr138511972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása