Kávészünet pszichológussal

Kávészünet pszichológussal

Dolores Umbridge = magyar oktatás?

2016. március 15. - Börcsök Gyöngyi

 indexkepdolores.png

Vessük össze Umbridge munkásságát és a tiltakozó tanárok pontjait:

1. Dolores Umbridge, a felügyelő: a Mágiaügyi Minisztérium embere, akit azért küldenek, hogy felügyelje a oktatási rendszert. A minisztérium úgy véli, hogy az iskolaigazgató (Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore) befolyásolja a gyermekeket, az iskola IRÁNYÍTÁSÁT ÁT kell VENNI a jelenlegi igazgatótól.

Magyarország ma: Az iskolaigazgatók elvesztették korábbi jogköreiket.

Új alapokra helyezett, az elért eredményekre építő közoktatási rendszer kidolgozását kell azonnal elkezdeni!

umbridgegif.gif2. Új oktatási rendeletek: Umbridge számos új rendeletet vezetett be, mely a gyermekek számára igen kedvezőtlennek bizonyult: a gyermekek érdekeit nem vette figyelembe, egyetlen célja volt a fegyelem.

Az érettségire vonatkozó módosításokat halasszák el!

3. Központi tankönyv: Umbridge professzor külön ügyelt arra, hogy a gyermekek gyakorlati tudást ne szerezzenek a sötét varázslatok kivédése tantárgyból. Csak egy általa választott tankönyvből lehetett tanítani.

Követeljük a tankönyvválasztás tényleges szabadságát!

 +1 érdekesség: Dolores Umbridgetól igen nehéz megválni. Az iskola igazgató posztjában nem vált be, de munkáját rendületlenül folytatta a Mágiaügyi Minisztériumban, államtitkári tisztségben. Mit rejt a mi jövőnk?

 

educational_decrees.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kaveszunetpszichologussal.blog.hu/api/trackback/id/tr988479466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása